ARKADAŞ OLMAK İSTE(ME)YECEĞİNİZ KİŞİLER

Facebook’u sık kullananlar yakın zamanda “Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler” sekmesindeki kişilerdeki tuhaflığı fark etmiş olmalı.  Facebook, bizlere tek gecelik kaçamaklar yaptığımız, telefonunu alıp buluşunca daha ileri gitmekten vazgeçtiğimiz ya da iş hayatımızda telefonunu ekleyip de Facebook’umuza asla arkadaş olarak eklemek istemeyeceğimiz insanları -yani zaten arkadaş olmak istemeyeceğimiz kişileri- önermeye başladı.

Bu tuhaflığın nedeni, Facebook’un telefon numaranızı kaydedip, cihazınızdaki telefon rehberinize erişim hakkı olması. Bu telefon rehberinizdeki kişiler bir de MSN ve G Chat gibi platformlarınızda ekliyse Facebook sizlere bu kişileri arkadaş olarak önermeyi bir görev biliyor.

Ve siz sormadan biz söyleyelim, evet bu kişilere sizi de arkadaş olarak öneriyor! Belki de onlara vermek istemediğiniz Facebook’taki gerçek isminiz ve herkese görünür profilinizde verdiğiniz tüm bilgiler (İş yeriniz, yaşadığınız yer vb) afişe olmuş durumda.

Aylar yıllar önce görüştüğünüz, bir şeyler yaşadığınız o abuk insanları Facebook’un size önermesini durdurmak için ilk adım Facebook adresinize giriş yapmışken bu bağlantıya gitmek. Bu bağlantıda telefonu aktarılan kişiler varsa silmek. Ya da toptan çözüm olarak en altta solda yer alan “Tüm Kişileri Sil” bağlantısına basmak.

Ancak, kabus bununla da sona ermeyebilir. Çünkü telefon numaranız başka birilerinde kayıtlı olduğundan, Facebook o kişilere sizi önerdiği gibi o kişileri de size önermeye devam edebilir. Bu yüzden en etkili adı Facebook’la bağlantı kurduğunuz telefon numaranızı silmek olacaktır. Bunu yapmak için de bu bağlantıya gitmelisiniz. Fakat telefonun numaranızın Facebook’la bağlantısını kaldırmak hesabınız çalındığında veya hesabınızla ilgili bir sorun olduğunda kendinizle ilgili doğrulama adımlarını uygulamanda sorun yaşamanızı yol açabilir. Bu yüzden ilk etapta bu yazıdaki adımı uygulamak  yeterli bir önlem  olabilir.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here