GZone Dergi Yaşam yazarlarından Tugay Tekneci, Nisan 2018 sayımız için Kuantum Fiziği ve Onun 7 Evrensel Yasası’nı kaleme aldı. İşte bu ilginç yazı:
Şu son birkaç yılın en merak uyandıran ama dile dökülemeyen konularından birisi olan Kuantum fiziği ve onunla birlikte hayatımıza giren evrenin 7 evrensel yasası, bizleri istediğimiz her şeye sahip olabileceğimizi söylüyor.Biliyorum hepimiz için ilk başta kulağa çok saçma gelse de bu işte kaybedecek bir şeyimizin olmaması denememiz için güzel bir artı.
Kuantum fiziği iki-üç tane olumlama kitabı okuyarak çözebileceğimiz bir konu elbette değil.Zaten bizleri ilgilendiren de Kuantum fiziğinden çok onun hayatımıza soktuğu yedi evrensel yasa ve olumlamaları.Bu yedi evrensel yasa ve olumlamaların aslında ortak tek amacı var; kendini seven, özsaygısı yüksek ve kaygı eşiği düşük bireyler olmamız. Belki de bu işin tek kuralı ise aynı son dönemde çok popüler olan detoks sularının vücudumuzu temizlemesi gibi ruhumuzu ve zihnimizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştırmak.
Mental anlamda bir bahar temizliğine hazırsanız, işte Kuantum’un 7 evrensel yasası !
1. Dışa Vurum Yasası
Bu ilk yasa düşüncelerimizi ve isteklerimizi belirleme ve yeniden oluşturmakla ilgili.Eğer örneklerle gidecek olursak çok beğendiğimiz bir kişiyi yada çok istediğimiz o işi yeterince istemek ve hedef noktamız olarak belirlemek.
Bu yasanın belki de en önemli olumlası ise şu: Her geçen gün öncelik verdiğim ve odaklanmaya meyil ettiğim şeyin daha çok farkına varıyorum.Hedeflerime öncelik veriyorum.Değer vermem gereken her şeye odaklanıyorum.
2. Çekim Yasası
Bu yasa ise bir öncekinde belirlediğimiz isteklerimizi nasıl istediğimiz ile ilgileniyor aslında.Eğer istediğiniz o yakışıklıyı yada işi istiyorum ama olmaz gibi cümlelerle kapatıyorsanız bu dileğinizin gerçekleşmeyeceğini söylüyor bize. Bu yasada ise karşımıza ufak bir denklem çıkıyor
Düşünceler + Duygular : Enerji
Yani en baskın düşüncelerimizin gücü ve en yoğun duygularımızın kuvveti bizim kişisel enerji alanımızı yarattığını söylüyor.
Düşüncelerinizi şekillendirmeniz ve olumsuzluklardan arınmanız için birkaç olumlama cümlesi ise şöyle: Bunu serbest bırakabilirim.Bu şekilde daha fazla düşünmek zorunda değilim.Endişe ve yargıları serbest bırakmayı, onların yerine güvene bağlanmayı seçiyorum.
3. Saf Arzu Yasası
Saf Arzu yasası aslında Kuantuma ve çekime inanmayan insanların bile yapması gereken şeylerden bahsediyor, yani kendimizden. Bir şeyi ne kadar istediğimiz ve onu nasıl istediğimizden çok onu hak ediyor oluşumuzla ilgili. Bu yasa özsaygımızı yeniliyor ve olması gerektiği yere ulaştırıyor.Güzel ve motive edici bir kaç olumlama ise şöyle: Saygıyı hak ediyorum, mutlu olmayı hak ediyorum, iyi davranılmayı hak ediyorum.
4. Paradoksal Niyet Yasası
Bu yasa isteklerimize ve gelecek ile ilgili olan planlarımıza odaklanırken bize körü körüne bağlanmamamız gerektiğini söylüyor.Kısacası isteklerinizi oluşturun ve onları serbest bırakın.İstediğiniz şeyleri ya olmazsa diye düşünmeyin çünkü bu şu anki hayatınızdan memnun olmadığınız anlamına gelir ki ve buda bizden istenilmeyen bir şey.
Bu yasa ile ilgili en önemli olumlama ise şöyle: Teslimiyet/Vazgeçiş sanatını uyguluyorum.Güveniyor ve içtenlikle serbest bırakıyorum.
5. Uyum Yasası
Bu yasa aslında her şeyi tek bir çizgi üzerinde tutmamızı ve dengede kalmamızı sağlıyor. Bize demek istediği şey ise çok açık; dileklerimizin ve duygularımızın bir uyum içinde olması ve kendi aralarında çelişmemesi.
Güzel bir meditasyon seansı gibi olan olumlamamız ise şöyle: Dengeli ve mutlu yaşama doğru ilerliyorum.İçinde bulunduğum anda uyumu seçiyorum.
6. Doğru Eylem Yasası
Doğru eylem yasası bizlere mutlu olmamız için bencil olmamız gerekmediğini hatırlıyor.Çünkü savunduğu şey çevrenize ne kadar sevgi ve saygı yayarsanız mutlak bir şekilde onun bize döneceği şeklinde.Bundan önceki yasalar kendimizle olan problemlerimizi çözerken artık doğru eylem yasası insan ilişkilerimize de el atıyor.
Doğru eylem yasasını özetler nitelikte olan olumlamız ise: Kendi eylemimin bana geri döndüğünü anlıyorum. Her daim doğru eylemi seçiyorum.
7. Genişleyen Etki Yasası
Son yasamız ise her şeye daha geniş bir çerçeveden bakmamıza olanak sağlıyor.Doğru eylem yasasında çevremize olan etkimizi görürken, genişleyen eylem yasasında dahil olduğumuz bütün bir topluluğu ve hatta dünyamızı kapsıyor.Örnek vermek gerekirse daha verimli bir iş ortamı istiyorsak bunu kendimiz yaparak başlamamız yönünde.
Bu son ve toplayıcı yasamızın olumlaması ise: Enerjimin dünyada yayıldığını biliyorum. Hedeflerime doğru ne kadar harekete geçersem niyetim, evren tarafından o kadar benimsenir.
Son olarak farkına varmamız gereken şey ise bu tüm enerji ve evrensel yasa işlerine inanmasanız bile bu olumlamaları yaparak mental olarak daha huzurlu, kaygılarımızdan kurtulmuş ve özsaygımız yükselmiş bireyler olabiliriz.Unutmayın ki istiyor, harekete geçiyor, serbest bırakıp en sonunda da sihirli cümlemiz olan öyle de oldu diyoruz.Tüm dileklerimiz ve hayallerimiz için çalışıp onları elde etmemiz için güzel ve kocaman bir yaşam bizi bekliyor.Güzel enerjiniz ve istekleriniz daim olsun, öyle de oldu.
Nisan 2018 GZone Dergi içeriklerine aşağıdaki dergi kapağımızı tıklayarak ulaşabilirsiniz.