MUTFAK: MUCİZE BESİN KİNOA

Sağlıklı beslenirken tatlı yiyemez miyiz?

Tabii ki yiyebiliriz. Ama bu demek değil ki gelsin baklavalar gitsin şöbiyetler. Diyet yaparken ya da sağlıklı beslenmeye dikkat ederken de şeker ihtiyacımızı karşılayacak sütlü hafif tatlılar yiyebiliriz. Aşırıya kaçmamak kaydı ile.  Son zamanlarda Kinoalı pudingler, tatlılar moda olmaya başladı. Peki nedir bu Kinoa?

Kinoa tahıl olarak kabul edilmesine karşın aslında aynı adlı bitkinin yemişlerinden elde edilmektedir. Gün geçtikçe popülerleşmesinin ana nedeni ise “besin değerinin” oldukça yüksek olmasıdır. Pirinç veya arpa gibi pişirilebilir. Ayrıca pişirme süresi, örneğin pilava göre oldukça kısadır.

Tariflere başlamadan önce şunu belirtmek gerekir ki; Kinoa mutlaka 1 saat kadar suda bekletilerek acısı çıkarılmalı ve iyice durulandıktan sonra haşlanarak istenilen tarifte kullanılmalıdır.

Hazırlayan: Ezgi Sayan

BU ÖZEL DOSYANIN DEVAMI İÇİN GZONE DERGİ’NİN “ŞUBAT 2017 ” SAYISINI AŞAĞIDAKİ BAĞLANTILARA TIKLAYARAK ÜCRETSİZ OKUYABİLİRSİNİZ…