G Zone Dergi Kasım sayısı için Türkiye’nin en eski gey ikonlarından, Türkçe Pop müziğinin efsane şarkıcısı Seyyal Taner’le söyleştik.
Sadece G ZONE Derginin Kasım sayısında okuyabileceğiniz bu söyleşiden ilginç başlıklar aşağıda:
“Ben hiçbir zaman sıradan bir kadın olmadım. Hala da değilim. Dün klip çekimimiz vardı. Çekilen fotoğraflara bakıyorum. “Dişi Gladyatör” diye ortadayım. Planlı bir şey de değildi ama var işte öyle bir durumum. Ama işte bu bir eylemdir. Ağzından çıkıp sana yakışıyorsa mühim olan budur.
Şu devirde bile bu şartların altında bunu yapabiliyor olmak için de bir cesur yürek olmak lazım. İşte bu noktada eşcinsel arkadaşlarımla buluşuyorum. Benim için onların her zaman öncelikleri var. Bu yüzden de bu dergideki röpörtaja öncelik verdim. Çünkü onlarla bir gönül bağım var.”
“Şu anda sahne üzerinde dans ve şov yapan tüm starların benim taklidim olduğunu düşünüyorum. Yani yanlış anlaşılmasın dünya starlarının beni taklit ettiğini söylemiyorum, herkes haddini bilmeli ama bu dans, müzik ve şov olayını bundan çok yıllar önce yapmaya ilk cüret eden kadın Türkiye’de benim.”
“Zeki Müren bu devirde yaşasaydı, özel hayatı gereksiz yere çok didiklenirdi.
O çok özel bir insandı. Ondan yeteri kadar istifade edilemediğini düşünüyorum. Dünya çapında büyük bir star ve devrimci bir sanatçı olmasının yanında insanlarla sosyal ilişkileri muazzam olan biriydi.”
“Bülent Ersoy’la çok yakındık. Londra’ya cinsiyet değiştirmek için ameliyat olmaya giderken İngilizce bildiğim için benimle gitmek istedi. Ben gidemedim. Operasyon geçirip döndükten sonra beni çağırıp, ameliyatıyla ilgili “nasıl güzel olmuş mu?” diye kadın olarak fikrimi sordu.”
[…] eskitemediği gey ikon SEYYAL TANER‘le geçmişten günümüze uzanan bir […]