SICAKTA ERİMEYEN ÇİKOLATA MI OLUR? OLDU!

İsviçre’de bir şirket, 38 derece sıcakta bile erimeyen çikolata geliştirdiğini duyurdu.

Çikolota üreticisi Barry Callebaut, çikolata severlere güzel bir haber verdi. Financial Times’ta yer alan habere göre, çikolatalar normalde 34 derece sıcaklıkta erirken, şirketin geliştirdiği çikolatalar 38 derecede dahi erimiyor. Barry Callebaut’un CEO’su Antoine de Saint Affrique, sıcağa karşı olan bu direncin çikolatanın tadını etkilemediğini dile getirdi.

Çikolatanın satıldığı işyerlerinde bazen klima bulunamayabileceğini vurgulayan Affrique, “Bu çikolatalar daha kolay nakliye edilecek” diye konuştu. Sıcağa dayanıklı çikolotanın Ortadoğu, Asya ve Afrika’da satışa sunulmasının planlandığı bildirildi. Öte yandan, Nestle’nin de 40 derece kadar dayanabilen çikolatayı piyasa sürmeyi hazırlandığı belirtiliyor.

Kaynak: NTV